Projecten – FBA: Farmaceutisch Bureau Amsterdam – Amsterdam

FBA: Farmaceutisch Bureau Amsterdam

Hoogte Kadijk 143-C 1018 BH Amsterdam Tel:020-624 30 79

Projecten

Het FBA is o.a. bij de volgende projecten betrokken.

 • Laaggeletterdheid
  Het bevorderen van correct medicijngebruik onder laaggeletterde patiënten.
  > meer informatie
 • Transmurale samenwerking bij ziekenhuis ontslag
  De periode na ontslag uit het ziekenhuis is voor veel patiënten een kritische periode. Na ontslag blijkt 54 tot 82% niet te weten dat medicatie gewijzigd is.
  > meer informatie
 • Regiotafel antistolling (ASKA)
  In de Amsterdamse regiotafel Antistolling, een lokale multidisciplinaire werkgroep, is onlangs de Amsterdamse Standaard Ketenzorg Antistolling (ASKA) vastgesteld.
  > meer informatie> meer informatie
 • Samenwerking met welzijn in Amsterdam
  Apothekers signaleren geregeld welzijnsvraagstukken bij klanten. Dit kunnen vragen zijn over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid. Door intensief met de Buurtteams samen te werken kunnen deze signalen worden opgevolgd. De apotheker laat hierdoor zijn toegevoegde waarde zien als laagdrempelige zorgverlener in de wijk.
 • Contextuele netwerkzorg middels cBoards
  In cBoards werkt de apotheek met andere zorgverleners en welzijnspartijen samen en wordt zorg gecoördineerd binnen een zogenaamd board. Een board is een themagericht multidisciplinair patiëntendossier, waardoor alleen relevante medische- en welzijnsgegevens voor iedereen inzichtelijk zijn en alleen relevante personen en teams betrokken worden bij het board. Contextuele netwerkzorg maakt ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek’ heel concreet en samenwerkingen super overzichtelijk en efficiënt! De samenwerkingspartijen rondom het board Ouderenzorg vanuit het project ‘Beter Oud Amsterdam’ zijn op de kaart gezet. Zie hier in één oogopslag welke partijen dat zijn.